Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Terry Pratchett iPad alkalmazáson
2012.11.15.

Több mint hetvenmillió eladott könyv után Terry Pratchett bejelentette, hogy iPad alkalmazás készül Korongvilág-könyveiből.
„Talán azt gondoljátok, hogy ez izgalmas hír: jön az új Korongvilág app. Ez titok, úgyhogy tartsátok magatokban.”, mondja az író a 17 másodperces beharangozó videóban, ami az alkalmazás hivatalos honlapjára került fel. 

A megjelenés dátuma még nem nyilvános, a kiadó a Random House leányvállalata, a Transworld Publishers lesz. A cég azzal a brit fejlesztővel dolgozik együtt, amelyik korábban két Shakespeare-alkalmazást lefejlesztette a Cambridge University Press-nek.
A Discworld: The Ankh-Morpork Map című alkalmazás nem egy meghatározott regény digitális változata lesz, hanem egy spin-off a Korongvilág-könyvekhez. Nem ez az első alkalom, hogy egy regényből alkalmazást kreálnak.

 

A Gépnarancs digitális verziójában a szöveg az eredeti 1961-es gépírással, és olyan audiofelvételekkel egészült ki, amelyeken Anthony Burgess és a kritikusok vitatják meg a regényt. Eközben a HarperCollins kiadott 5 e-könyvet, amelyek a hamarosan mozikban is debütáló A Hobbiton alapulnak.