Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Perlik Armstrongot a könyvei miatt
2013.01.24.
A népszerű versenyző a doppingvétség mellett a csalódott rajongókkal is kénytelen megküzdeni

Lance Armstrong, a népszerű országúti kerékpárversenyző pályafutása során hétszer nyerte meg a  Tour de France-t, ám doppingvétség miatt megfosztották a díjaitól. Most a könyveit is támadják, hiszen hazugságokat állít benne.

Armstrong 1997 és 2005 között hét nyereménnyel gazdagodott, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, nyomtatott formában is megjelentette gondolait, mégpedig több alkalommal is. A könyvei természetesen az „igaz történet” besorolást kapták, hiszen sikereiről és a rákkal vívott csatájáról szólnak. A tavalyi esztendőben megvádolták a versenyzőt, hogy doppingvétséget követett el, idén pedig elismerte, hogy minden vád igaz, valóban tiltott szerek segítségével volt képes megszerezni a győzelmeket. 

Egy csapat kaliforniai rajongó most emiatt perelte be Armstrongot, hiszen a könyveiben ők a valós történeteket szerették volna olvasni, de sajnos minden csak kitaláció volt. Szerintük a kiadóknak tudniuk kellett volna, hogy az információk hamisak és nem szabadott volna igaz történetként árusítani a hazugságokkal teletűzdelt olvasmányokat. Kevés rá az esély, hogy valóban komolyan vegyék a vádaskodókat, hiszen Kaliforniában gyakran bármilyen apróság miatt a bíróságra fordulnak az emberek sőt, talán még a könyv eladásai is nőnek a negatív kampány miatt.