Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Musicalként éled újra az Amerikai Psycho
2013.04.22.

Bret Easton Ellis 1991-ben jelentette meg a regényt, amely az egész amerikai társaadalmat megbotránkoztatta: a ’80-as évek yuppie-generációjából csúfot űző Patrick Bateman befektetési bankár, playboy, akiből lassan az egyik legeltökéltebb sorozatgyilkos válik.

Ellis regénye egyes országokban csak 18 éven felüliek számára volt megvásárolható, hiszen megdöbbentő részletességgel írta le a gyilkos ténykedését, a baltást darabolástól a patkányokkal való kínzásokon át. A regényből 2000-ben egy nagysikerű film is készült, amelyben Christian Bale játszotta a főszerepet, és a kritikusok is megkedvelték a művet. De mi a helyzet a musical változattal?

A Wall Street-i bankár története december 3-án mutatkozik be az Almeida Színházban, ahol egészen január 25-ig lesz műsoron. A tájékoztatás szerint olyan nevek dolgoznak az előadáson, mint a Glee – Sztárok leszünk sorozatban ismertté vált Roberto Aguirre-Sacasa színműíró, valamint Rupert Goold rendező. A zene és a szöveg Duncan Sheik munkáját veszi majd alapul. Az eddigi információk alapján a minőségre nem lehet majd panaszunk, és végre új formában is megismerhetjük az Amerikai Psycho történetét.