Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Megfilmesítik Tolkien életét
2013.11.25.

Tolkien neve sokaknak egyet jelent a fantasy műfaj megteremtésével, és végre hamarosan azt is megismerhetjük, hogy mi ihlette a remek brit írót A hobbit és A Gyűrűk Ura megírásához.

Mindig nehéz önéletrajzi alkotást készíteni, hiszen nagyon sok dolog ki tud maradni egy ilyen munkából, ám a filmesek mégis megpróbálkoznak a fantasy műfaj nagymesterének életének bemutatásával. Az 1892-ben született J. R. R. Tolkien szolgált az első világháború alatt, ahol látta elesni a csatában legközelebbi barátait. A háború rányomta bélyegét az író lelkére, ám a maga által megteremtett világ mégsem a harcoktól volt hangos, hanem a kalandok zajától, amelyeket apró hobbitok éltek át. A nagysikerű, Zsákos Bilbót bemutató története, valamint a folytatásnak szánt A Gyűrűk Ura is a háború alatt íródott, ám utóbbit már a világégés után fejezte be. 

A LA Time cikkéből kiderül, hogy az író életét bemutató film jelenleg Tolkien elnevezéssel készül, amelynek megjelenési dátuma még ismeretlen, mint ahogy azt is homály fedi, hogy ki alakítja majd a világhírű alkotót a mozivásznon.