Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Magyarország a 57. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár díszvendége
2012.10.19.

Vasárnap kezdődik az 57. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásár. A megnyitón Radmila Lazić szerb költőnő és Szécsi Noémi magyar írónő üdvözli majd a megjelenteket. Mintegy 60 külföldi kiadó képviselteti magát. Magyarország lesz a rendezvény díszvendég országa. A külföldi vendégek között lesz többek között Berg Judit, Zilahy Péter, Amir Or Izraelből, Javier Moro Spanyolországból.
A könyvvásár szervezőbizottságának elnöke, Žarko Obradović oktatási miniszter arra szólította fel azokat, akik majd ellátogatnak a vásárra, hogy mindenki, aki teheti, hozzon egy könyvet otthonról, amelyet majd valamely falusi könyvtárnak ajándékoznak. S közzétette azt is, hogy a pozsonyi Kalligram kapja a könyvvásár Dositej Obradović díját.

Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete azt emelte ki, a kultúra szolgálja a legjobban két nép közeledését. Éppen ezért Magyarország kiállítóhelyén az irodalom mellett például a filmnek, a sportnak, a sakknak is teret szentel, hisz ezek olyan témák, amelyek közösek a két nép esetében. Polgár Judit szerbiai tanítványával sakkmérkőzést játszik, és könyvét is bemutatja az érdeklődőknek. Nikowitz megelégedésének adott hangot, hogy a belgrádi közönség a magyar irodalom fiatalabb generációjának képviselőivel is megismerkedhet, a 15 magyarországi vendég közül 4–6 fiatal író lesz jelen a könyvvásáron.