Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Dan Brown új regénye az Inferno címet viseli
2013.01.16.
A sokak által kedvelt író májusban új regénnyel jelentkezik

Még tavaly májusban jelentette be az író, hogy folytatni fogja Robart Langdon könyveken átívelő történetét, most pedig az is kiderült végre, hogy mi is lesz a központi témája a májusban megjelenő új regénynek. 

 
  A Da Vinci-kód, az Angyalok és démonok valamint Az elveszett jelkép után tovább folytatódik a szimbólumkutató, Robert Langdon kalandja, aki Európában ered a rejtélyek nyomába. Ahogy a címből már sejthető, ezúttal ismét egy jól ismert mű szolgáltatja az alapot, mégpedig Dante Alighieri alkotása, az Isteni színjáték. Az író szerint a történet középpontja egy olyan hely lesz az öreg kontinensen, amely nagyon kedves számára, „a legelbűvölőbb hely, amit valaha látott”. Találgatások szerint ez a helyszín az olaszországi Firenze lesz, hiszen Dante itt írta a történetét, ám ezt egyelőre hivatalosan nem erősítették meg.
 
Dante műve 1308 és 1321 között íródott, a történet középpontjában pedig ő maga áll, amint az értelem és az erkölcsi tisztaság hőse, Vergilius társaságában végigjárja és megismeri a Poklot, a Purgatóriumot és a Mennyországot. Útja során többször is találkozik kortársai halott lelkével, ám a végső cél halott szerelme, Beatrice megmentése.  A mű három részre osztható, amely a három különböző helyszínt mutatja be: az első Dante Pokla, majd Dante Purgatóriuma és végül Dante Paradicsoma.
 
A Dan Brown által írt Inferno az ígéretek szerint ismét telis-tele lesz rejtélyekkel, fejtörőkkel és kalandokkal, amint Robert Langdon próbál fényt deríteni az igazságra. A regény várható megjelenése 2013. május 14-én esedékes az Egyesült Államokban és Angliában, várhatóan nem kell sokat várni, hogy a magyar boltok polcaira is megérkezzen.