Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Az amerikaiak sokra tartják a Bibliát?
2013.04.08.
Mit gondolnak az amerikaiak a Szentírásról, segít-e a döntéshozatalban és a modern életben?

Az Amerikai Bibliai Társaság felmérést készített a Biblia amerikai kultúrára gyakorolt hatásáról, és a több, mint kétezer megkérdezett véleménye alapján elkészítette a statisztikát, amelyből érdekes dolgok derülnek ki.

A felmérés szerint a megkérdezettek több, mint fele úgy gondolja, hogy az amerikaiak számára egyre kevesebb befolyással bír a Biblia, és ötből mindössze egy polgár olvassa rendszeresen a Szentírást. A megkérdezettek több, mint háromnegyede gondolja úgy, hogy a nemzet morálja egyre rosszabb és rosszabb, ezért többet kellene olvasni a lélekmelengető dolgokat. De vajon számokban kifejezve mit is gondolnak a sokak szerint a világ legértékesebbnek tartott könyvéről?

A megkérdezettek 88%-a rendelkezik Bibliával, míg 80%-uk gondolja úgy, hogy a Biblia szent. 61% szeretné, ha gyakrabban tudna időt szakítani a Szentírás olvasására, míg egy átlagos háztartásban legtöbb esetben négy Biblia található. A felmérésben részt vevők nagy többsége úgy gondolja, hogy ha a lakosok többet olvasnák az írást, akkor sokkal könnyebben hoznának helyes döntéseket, jobban megállnák helyüket a mai világban.

A Bibliát olvasók 57%-a mindössze évente négy vagy még kevesebb alkalommal veszik kezükbe az említett könyvet, és csak 26% olvassa rendszeresen, évente többször is.  Vajon a jövőben ez a szám méginkább csökkeni fog? Valaha elképzelhetetlen lett volna az élet a Biblia ismerete nélkül, ma pedig egyre kevesebben érzik szükségesnek az ismeretét, főleg a fiatalabb generáció, akik már kevésbé vallásos közegbe születtek.