Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

A Trónok harca előzménye is képernyőre kerülhet
2013.03.25.
Martin korábbi műveit is megvásárolta az HBO, és talán néhány éven belül már láthatjuk is az eredményét

George R. R. Martin körül mindig van miről beszélni, hiszen szereti bejelenteni a következő nagy munkáit, amire legtöbb esetben sokat kell várniuk a rajongóknak. Vajon a Trónok harca előzményével is így lesz?

4 642 din.

Martin a Tűz és jég dala ciklus megkezdése előtt és közben is mindig szeretett más történeteken is dolgozni, amelyek szintén Westeros világában játszódnak. Hiszen egy ennyire gazdag univerzum nem csak királyok csatározásáról és sárkányokról szól, hanem sokkal kisebb jelentőséggel bíró lovagok, zsoldosok is megfordultak itt az idők folyamán. Egyik ilyen történet szereplői Dunk és Egg. Róluk már többször is megemlékezett az író, hiszen eddig három regényben kapták meg a főszerepet, ezek eredeti címen a The Hedge Knight, The Svorn Sword és a The Mystery Knight. George R. R. Martin elmondása alapján még legalább tíz történetre való ötlet van a fejében, és még az is megtörténhet, hogy a tévéképernyőn láthatjuk majd a két szereplő történetének kibontakozását.

Az író már többször beszélt az HBO vezetőségével a többi történet sorozatváltozatáról, és természetesen a csatorna felelősei nagyon is örülnének neki, ha Martin többi munkájának joga is náluk pihenne. Februárban már aláírtak egy két éves szerződést, amely kár Dunk és Egg történetére is vonatkozhat. George egyelőre leginkább a Tűz és jég dala ciklus következő kötetére helyezi a legnagyobb hangsúlyt, amelynek még idén a könyvesboltok polcaira kellene kerülni.