Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Steiner Ádám - Egy fiatal író első lépései és egy regénysorozat születése
2013.02.23.
A Láthatatlan Nyomon sorozat izgalmas és egyedi, alkotója pedig gyorsan a siker útjára léphet

Steiner Ádám az utóbbi években szépeen, lassan bekerült a krimit kedvelők látóterébe, hiszen már két sikeres könyvmegjelenést tudhat maga mgött, és elmondása szerint már gőzerővel készül a történet harmadik részére. De vajon ki is az ifjú szerző, és miért kezdett bele egy izgalmas történet papírra vetésébe?

1990. május 8.-án láttam meg a napvilágot Nagykanizsán. Már gyermekkoromban is érdekeltek a kreatív dolgok, kiváltképp a filmek, főleg filmkészítés vonzott a leginkább. Az írásra kezdetben csak hobbyként tekintettem, online, fórum alapú fantasy szerepjátékokban írogattam az első novelláimat, szösszeneteimet. 

Később, ahogy idősödtem, egyre inkább erősödött bennem a vágy, hogy író szeretnék lenni. Mivel a filmek iránti szeretetem továbbra is nagy lángon él, gondolkodtam forgatókönyvírásban, de ahányszor nekiálltam, mindig félbehagytam. 

Végül a Láthatatlan nyomon regénysorozat első része előtt határoztam el magam: most tényleg befejezek egy regényt. Méghozzá egy történetközpontú, csavarokkal bővelkedő krimi regényt. Szenvedélyesen szeretem ezt a műfajt, köszönhetően többek között az olyan nagy íróknak, mint a krimi koronázatlan királynőjének, Agatha Christie-nek, akinek a stílusa hatása alá kerültem.  Igyekszem én is maradandót alkotni, vagy legalábbis olyat, amin az olvasó valóban jól szórakozik.

Az első rész után nem sokat váratott magára a folytatás: decemberben már érkezett is a Végzetes kirándulás címre keresztelt regény, ugyancsak Mészáros Dáviddal, a regény főhősével a főszerepben. Hihetetlen szerencsésnek érzem magam, hogy 22 évesen már két regényem is megjelent, s bár nem tudom, hogy mit hoz számomra még a jövő, az előttem kikövezett utat már pontosan ismerem: íróvá szeretnék válni. Olyan íróvá, akit elismernek, de ami még fontosabb: az a vágyam, hogy az olvasók szeretettel lapozzák a történeteimet. 

Hogy ez megvalósul-e, azt nem tudhatom, de hiszek benne! De van valami, amit igen: 2013-ban is folytatódik a Láthatatlan Nyomon – regénysorozat.

Na de miről is szólnak a regények?

Láthatatlan Nyomon – Halálos rokonság: Mészáros Dávid, egy magánnyomozó, aki régóta egy agycsavaró bűnügyre vágyik, sőt mi több ki van rá éhezve. Hosszú, unalmas hétköznapok és a cseppet sem izgalmas esetek után, egy éjjel végre megcsörren telefonja. Főhősünket a kapitány azonnal hívatja a helyszínre, ami felülmúlta a nyomozó minden elképzelését: az áldozatot brutálisan meggyilkolták,a testet megcsonkították. A tettes élet – halál játékra hívja ki a nyomozót. A nagy kérdés az, hogy valóban elég okosnak bizonyul-e ahhoz, hogy időben elkapja a gyilkost, mielőtt az újra lecsapna. A történet Budapesten, ismert helyszíneken játszódik. A magyar krimi könyvsorozat első része, a Láthatatlan Nyomon – Halálos rokonság várhatóan július végén jelenik meg!

Láthatatlan Nyomon – Végzetes kirándulás: Mészáros Dávid alig gyógyult fel előző ügyének megoldása közben szerzett sebeiből, máris új kihívás éri. Titokzatos, „meseszerű ” gyilkosságok, újabb és újabb szörnyűségek, árulások között halad előre, egészen a számára rettenetes végkifejletig. A magándetektív, aki egyszerre hős és antihős, most talán a rövidebbet húzza, de ne keseredjünk el, már készül a következő kötet, amelyben újra összemérheti erejét a gonosszal.