Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Rowling visszatér Harry Potter mágikus világához
2013.09.17.

A napokban történt a hivatalos bejelentés, miszerint a Harry Potter sorozattal hírnevet szerző J. K. Rowling hamarosan visszalátogat az általa teremtett varázslatos világba.

1997-ben indult a J. K. Rowling által megálmodott sorozat, amely egy ifjú varázslótanonc és barátai közel sem mindennapi történetét mesélte el, a mágikus világban bemutatva a felnőtté válás nehézségeit és a mindennél többet jelentő barátságot, amely elválaszthatatlanná teszi a főszereplőket. A hét köteten át játszódó történet már hat éve, 2007-ben véget ért, s az írónő akkor elmondta, hogy nem is szeretne egyelőre visszatérni. A közelmúltban megörvendeztetett bennünket az Átmeneti üresedés című regénnyel, majd álnéven a krimik világába is elmerült a The Cuckoo’s Calling című művel, ám most visszatér abba a világba, amely meghozta számára a hírnevet és az elismerést.

A könyvsorozat sikerén felbuzdulva a Warner Brothers megvásárolta a megfilmesítésre vonatkozó jogokat, s olykor az írónő hathatós felügyelete mellett készítették a forgatókönyvet, hogy hű maradjon az eredeti történethez. Természetesen nem volt kérdés, hogy vajon a filmvásznon jól teljesít-e majd a történet, hiszen a szemünk előtt nőt fel Daniel Radcliffe és vált felejthetetlen Harryvé. Miután a sorozat véget ért, a filmesek már azon kezdtek gondolkodni, hogy milyen formában, hogyan lehetne folytatni a hatalmas bevételekkel operáló történetet, és végre megérkezett a válasz: Rowling már írja az új forgatókönyvet, amely kizárólag a mozivásznon fog megjelenni. 

A hivatalos közlemény szerint a rajongóknak nem lesz okuk panaszra, hiszen nem a már befejezett történetet fogják tovább csűrni-csavarni, hanem egy teljesen új szállal ismerkedhetünk meg. Az alapot a Roxfortban kötelező tananyagként használatos Legendás állatok és megfigyelésük című könyv szolgáltatja, és Rowling ígérete szerint néhány régről ismerős arc is felbukkan majd a különálló sorozatban, amelynek megjelenési dátumáról egyelőre semmi biztosat sem tudni.