Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Mivel foglalkozik George R. R. Martin? – Hét dolog, amit a folytatás írása helyett csinál
2013.06.03.
Martin szereti elszórakozni az idejét, de vajon mivel foglalkozik, amikor nem ír?

A fantasy kedvelők egytől-egyik mind ismerik George R. R. Martin nevét, hiszen Tolkien óta ő az első, aki igazán maradandót tudott alkotni a Fantasy témában A tűz és jég dala sorozatával. 

Persze a sikerhez nagyban hozzájárult az HBO is, amikor megvásárolta a jogokat és elkezdte vetíteni a tévésorozatot, amely hétről-hétre több milliós nézettséggel büszkélkedhet. A hazai és a külföldi könyvesboltok polcain eddig öt könyv kapható a hét részesre tervezett sorozatból, a következő pedig az idei év végén várható. Vagy mégsem? Azt tudni kell Martinról, hogy nem kapkodja el az írást. Olyannyira nyugodt, hogy mellette ezer más dologgal foglalkozik, a rajongók pedig kénytelenek türelmesen várni, várni és várni. De vajon melyek azok a dolgok, amelyekkel George R. R. Martin foglalkozik a történet írása helyett/mellett?

Westeros eredettörténetét írja

Az író dolgozik egy olyan könyvön, amely leginkább képekkel és kevés szöveggel illusztrálja Westeros történetét, Aegon hódításával, a sárkányok táncával és az Andalok megérkezésével. Röviden az egész általa teremtett világ történetét az olvasók elé tárja, hogy ezáltal még inkább a sajátunknak érezhessük a történetet, amely már milliókat ejtett rabul.

Tyrion trükkös gyűjteményét készíti

Ahogy már korábban írtuk, hamarosan Tyrion Lannister (a sorozatban Peter Dinklage kelti életre a figurát), a mindenki által kedvelt Lannister törpe trükkös történetei is egy kötetbe kerülnek, mégpedig The Wit and Wisdom of Tyrion Lannister címmel. A megjelenés karácsonyra várható, ám ezzel viszonylag kevés munkája van az írónak, hiszen az eredeti könyvekből gyűjti össze a történeteket.

A nagy Gatsby kritikát ír

Martin a blogján jelentette meg véleményét Fitzgerald könyvének filmváltozatáról, hiszen nagy rajongója a történeteivel mesterien bánó szerzőnek. Minden szavában, minden mondatában megtalálni a zsenit, akit végre a filmvásznon is üdvözölhetnek a mozilátogatók. És mit gondolnak erről a Martin rajongók? Azt, hogy a kritika megírásával töltött másfél órában már egy fejezetet megírhatott volna A tűz és jég dalához.

A Rogues történetét szerkeszti

Múlt hónapban adta be a vázlatait egy vegyes műfajú történethez, amelyen hónapokat dolgozott. Szeretné, hogy ha ez az ötlete is megjelenhetne történetként, hiszen már rég óta gondolkodott rajta, és végre eggyel kevesebb gondja van. Persze azt tegyük hozzá, hogy valószínűleg nem az ilyenek miatt fogunk majd emlékezni rá.

Wild Cards történetét szerkeszti

A jelenleg is futó sci-fi/szuperhős történethez, a Wild Cardhoz is rendszeren történeteket alkot és szerkeszt. 

Életrajzás alakítja képregény formába

Nem bizonyított, hogy ezt valóban ő szerkeszti, de mindenesetre a munkálatok folyamatban vannak. Érdekes elképzelés, hogy képregényként ismerjük meg életútját.

Mozit vásárol

Múlt hónapban megvásárolt egy mozit Santa Fe városában, és szeretné újra megnyitni a helyet. Persze biztosította az olvasókat és a rajongóit, hogy nem fog mozigépésznek állni, hiszen ő elsősorban író, de szeretne adni mást is a közönségnek.