Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Kiváló kritikákat adott az író saját magának, álnéven
2012.10.01.

Saját könyvét dicsérte agyba-főbe egy író, de megjegyzéseit álnéven tette közzé, így próbált nagyobb kedvet csinálni a művéhez. Mások munkáit ugyanakkor éles kritikával illette.
„Csodálatos géniusz, akinek művei modern mesterművek, a történeteket briliánsan és nagyszerűen meséli” - ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel illette saját műveit az interneten Roger Jon Ellory, igaz, minden alkalommal álneveket használt, mert kevésbé tűnt volna hitelesnek a lelkendezés, ha mindjárt kiderül, hogy önmagát dicséri agyon. Művei mindenesetre ezáltal villámgyorsan a bestseller-listák élére ugrottak, ötcsillagos minősítést elérve.

„Ez a könyv nem akar más lenni, csupán egy remek történet, briliánsan elmesélve, ragyogóan megírva. Csak vedd meg, olvasd el, töltsd be a gondolataidba. Mindegy, mit csinálsz, meg fogja érinteni a lelked” - olvasható a legnagyobb könyvforgalmazó internetes áruház portálján a legutóbb megjelent krimije mellett. Ezzel párhuzamosan a hasonló alkotásokat erősen kritizálta, mígnem le nem bukott.
Hogy min csúszott el, nem derült ki, mindenesetre az elmúlt napokban nem győz bocsánatot kérni és mentegetőzni, dicséretére legyen mondva, a felelősséget nem hárítja senki másra, a csalást teljes egészében magára vállalta. A brit krimiírók szövetsége mindazonáltal határozottan elítéli a tettét, mondván, ezzel nemcsak tisztességtelenül viselkedett az író, de az olvasókat is megvezette.
Az végképp megmagyarázhatatlan, miért volt szüksége erre a hazugságra az írónak, mivel a kezdeti sikertelenségek után, 2001 óta valósággal szárnyal a karrierje, egyik műve eddig csupán Angliában több mint egymillió példányban kelt el, de több mint 20 nyelvre,  köztük japánra, norvégra és litvánra is, lefordították már.