Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Idén tovább írja naplóját Bridget Jones
2013.05.30.
Hamarosan bemutatkozik az új Bridget Jones, akinek már a közösségi szolgáltatásokkal is meggyűlik a baja

A világ legismertebb szinglije nem kevesebb, mint 14 év után visszatér, hogy újra minden gondolatét leírja naplójába, ismét csalódjon a pasikban és megküzdjön a kilókkal. Csak a szokásos Jones-féle problémák, ám ezúttal új köntösben.

 

1996-ban jelent meg Bridjet Jones naplója a könyvesboltok polcain, és a várt siker nem maradt el. Helen Fielding három évvel később megírta a folytatást, s a két könyv hamarosan nemzetközi bestsellerré nőtte ki magát. Természetesen, ahogy az már lenni szokott, filmváltozat is készült, amelyben Renée Zellweger alakította az ős-szinglit, akinek mindig meg kell küzdeni a kilókkal és nem utolsó sorban a pasik hazugságaival. Az írónő elmondta, hogy most érzett igazán ihletet a folytatásra, hiszen az internetes blogok, a közösségi szolgáltatások új alapot biztosítanak egy napló szerkesztéséhez, és ezt Bridget nagyban ki is használja.

Abban szinte biztosak lehetünk, hogy Daniel Cleaver és Mark Darcy valamilyen formában megjelenik a regényben, ám a hősnő már továbblépett rajtuk, most új problémákkal kerül szembe. Persze az elmúlt 14 év sem múlt teljesen a szinglik legismertebbike nélkül, hiszen a The Independent hasábjain rövid fejezetekre bontva folytatódott a történet, amely azzal ért véget, hogy Bridget Jones egy kisfiúnak adott életet. 

A könyv megjelenésére már nem kell sokat várni, hiszen idén október 24-től lesz kapható angol nyelven, mégpedig Bridget Jones: Mad About The Boy címmel ellátva.