Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Három új könyvvel jelentkezik a Harcosok klubja alkotója
2013.02.18.
Chuck Palahniuk újra alkot, mégpedig nem is akármilyen témában

 Chuck Palahniuk sikerét a az 1996-ban kiadott Harcosok klubja alapozta meg, s azóta is töretlen sikereknek örvend, legalábbis egy bizonyos réteg körében, hiszen legtöbb munkáját csak kevesen ismerik és még kevesebben szeretik. Mindenesetre idén három új könyvvel is szeretné megörvendeztetni rajongóit.

Charles Michael „Chuck” Palahniuk 1996-ban jelentette meg leghíresebb regényét, amely eredetileg csak egy rövid történetként indult, majd később egy teljes regénnyé formálta az író. A Harcosok klubja igazi sikerét azonban nem a könyv reklámja (amelynek igazán hiányában volt), hanem a három évvel később, David Fincher által rendezett film hozta meg. Az azóta klasszikussá váló alkotás remek színészeket vonultatott fel és úgy fogta meg Palahniuk mondanivalóját, ahogy kevesen tudták volna. A regényt ezután hatalmas érdeklődés övezte, amely még a mai napig is töretlen. 

Az író később olyan alkotásokkal látta el a nagyérdeműt, mint a Halálkultusz, aLáthatatlan szörnyek, Altató, Kárhozott vagy a Kísértettek, egyéb alkotások mellett. Sajnos egyik munkájának sem sikerült újra olyan magasságokba jutni, mint a nagysikerű Harcosok klubja, ám Chuck Palahniuk nem keseredett el sőt, folytatja tovább írói munkásságát, mégpedig három új alkotással.

Az új regények 2015-ig kerülnek a könyvesboltok polcaira, minden évben egy. Az első a 2011-ben megjelent Kárhozott folytatása lesz, a megjelenés pedig októberben esedékes, tette közzé az író blogján. A regény a Doomed címet fogja viselni és Madison történetét fogja továbbmesélni. A második könyv jövőre várható, témáját tekintve pedig komédia/erotikus thriller lesz, Beautiful You címmel ellátva. A pletykák szerint leginkább A szürke ötven árnyalat stílusát fogja követni, ami érdekes végkifejlettet eredményezhet. Az új könyvek közül utolsó a sorban a 2015-re ígért Make Something Up, amely Chuck Palahniuk eddig megjelent rövid történeteit fogja tartalmazni. Az író állítása szerint már be is fejezte a munkálatokat, így már csak a megjelenéseket kell várnunk.