Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

George R. R. Martin - Milyen is az igazi Vastrón?
2013.07.11.

A Tűz és jég dala írója billentyűzetet ragadt és elmesélte rajongóinak, hogy az általa megálmodott Vastrón más, mint amit az HBO sorozatában láthatunk. Nagyon más.

Martin a legtöbb alkalommal el van ragadtatva az HBO sikerprodukciójával kapcsolatban, holott sok esetben egészen különös döntések is születnek a sorozat háza táján, amelyek nem mindig érnek el pozitív hatást azoknál, akik olvasták a könyveket is. Az író most blogján összeszedte gondolatait és leírta, hogy a csatorna által bemutatott Vastrón, amely azóta a sorozat ikonikus jelképévé vált nem teljesen ilyen formában jelenik meg a regényekben. Sőt, egyáltalán nem.

„Az HBO Vastrónja A Vastrón, és mindig is az lesz….és sok esetben az HBO trónja sokkal életszerűbb, mint az enyém. Ők valójában elkészítették a sajátjukat…ezáltal már a sorozat jelképévé vált. Nagyszerű design, és remekül illik a sorozatba, ezt mindenki tudja. Magam is szeretem, de…nem jó. Ez nem az a Vastrón, amit a könyv írása közben látok magam előtt. Nem ezt a trónt szeretném, hogy az olvasóim lássák. A regényben szereplő trón hatalmas, szabálytalan, lépcsőkkel ellátott, ahonnan a király lenézhet népére.”

 Marc Simonetti rajza fog majd megjelenni a Martin által készülő, a regény világát bemutató alkotásban, amely már az író által elképzelt Vastrónust is bemutatja. Az alábbi alkotáson láthatjuk, milyen is az „igazi” trón, habár az alkotók szerint ez még nem a végleges változat.