Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

Chuck Palahniuk nem tart a Harcosok klubja folytatásától, ám még nem tudja, mi lesz a vége
2013.11.29.

 Mióta a szerző bejelentette, hogy legismertebb alkotása hamarosan folytatódni fog, azóta a rajongók éheznek minden apró részletre a történettel kapcsolatban. Palahniuk pedig nem titkolózik, csak sok mindent még ő maga sem tud.

A Harcosok klubja igazán nagy sikert 1999-ben ért el, amikor David Fincher elkészítette a Chuck Palahniuk által írt könyv filmváltozatát. Brad Pitt és Edward Norton remek párost alkotott a filmvásznon, s azóta is az örök klasszikusok között emlegethetjük az alkotást. Az író azóta képtelen volt megismételni a hatalmas sikert (bár másik munkája is feldolgozás alatt áll), a Comic-Conon pedig bejelentette, hogy folytatni fogja a befejezettnek hitt történetet. Akkor még kevés részletet tudhattunk meg a készülő képregényről, csak annyi volt biztos, hogy a folytatásban nem Jack (a filmben így nevezték el az egyébként névtelen főhőst) szemszögéből követjük végig az eseményeket, hanem az őrült Tyler kapja a narrátor szerepét. A Hustlernek adott friss interjúban Palahniuk elmondja, hogy több évvel az eredeti történet után járunk. Az általa Corneliusnak nevezett főszereplő évek óta házasságban él Marlával, ám a tűz már rég kialudt kettejük között. Emiatt Marla olyat tesz, ami az egész életüket megváltoztatja: babrál kicsit a gyógyszerekkel, ami abban segített, hogy éveken keresztül elnyomja magában azt a bizonyos másik személyiséget, aki Tyler Durden névre hallgat. Az akció miatt az említett személyiség szépen lassan ismét megjelenik, s pokollá teszi a pár életét, és az író munkásságát ismerve ennyivel nem fogja beérni. 

Annak ellenére, hogy a fő irányvonal már adott, az író nem tudja még, hogyan is fog véget érni Tyler második elszabadulása. Szerinte a történet írja saját magát, és még nem ért a végéhez. Jelenleg még az írásba sem kezdett bele, mert ha egyszer elkezd valamit írni, akkor képtelen abbahagyni, és majd csak akkor szeretne ezzel foglalkozni, amikor a fejében már befejezett a történet. Hogy ez mikor lesz, azt sajnos még nem tudni, de már sokan kíváncsian várják hogy képregényként hogyan tud majd működni a nagy kedvenc.