Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

59 éve jelent meg A Gyűrűk Ura
2013.07.29.

J. R. R. Tolkien 1937-ben jelentette meg azóta legendássá vált művét, amely A hobbit nevet kapta, majd sokat kellett várni a folytatásra. De megérte.

A mai napon, 59 évvel ezelőtt jelent meg Tolkien nagysikerű alkotásának első felvonása, A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége. Az író nem sokkal A hobbit megjelenése után már nekilátott a munkálatoknak, amely eredetileg folytatás lett volna a gyerekeknek szóló alkotásához, majd később úgy döntött, hogy nem Bilbót fogja a középpontba helyezni sőt, teljesen más irányba viszi el a történetet. Ahogy látjuk, ez meg is hozta számára a sikert, hiszen a fantasy irodalom egyik legkiemelkedőbb személyiségévé vált az angliai mítosznak szánt történeteivel. 

A mű hossza miatt volt szükség arra, hogy több kötetben jelenhessen csak meg, így történt, hogy az első rész 1954. július 29-én készült el, majd november 11-én megérkezett A két torony, 1955. október 20-án pedig az Egyesült Királyság könyvesboltjainak polcaira megérkezett A király visszatér, amely a három részre osztott történet befejezése. A mesteri részletességgel megalkotott Középfölde minden fantasyt kedvelő könyvespolcán megtalálható, és talán kevés olyan mű lesz, amely felveheti vele a versenyt.