Vásároljon könyvet mobil készülékével egyszerűen.

1984 – A XX. század legjobb fikciója?
2013.06.17.
Orwell regénye a mai napig a legjobb fikció,ami valaha megjelent?

1949. június 8-án jelentette meg George Orwell az azóta töretlen népszerűségnek örvendő regényét, amely egy soha nem látott disztópiát fest az olvasó elé.

A negatív jövőképet Orwell regényében egyetlen ember, személy, szervezet és ez mind egyben testesít meg: a Nagy Testvér. A mindent látó, mindent felügyelő szerv, amely nem csak az emberek életét, hanem gondolkodásmódját is befolyásolja. A szatirikus politikai regény utánozhatatlan módon mutatja be a hazugságokkal, félelemkeltéssel és kegyetlen büntetésekkel operáló államot, melynek lakosai már nem rendelkeznek szabad akarattal, csak szolgasorsba taszított gépezetekként tengetik mindennapjaikat. Orwell népszerű regénye olyan mű, amely kortól és nemtől függetlenül mindenki számára letehetetlen regény, hiszen a fikcióban megjelent dolgot egyre inkább a mai társadalomra is jellemzően is tudjuk szemlélni. Vajon tényleg olyan világ felé haladunk, amit George Orwell megálmodott?

Az 1984 időről-időre felkerül a toplisták élére sőt, a valaha volt legkeresettebb fikció jelzőre is meglehetősen esélyes. Az Amazon népszerű regényeket bemutató oldala is bátran kínálja a könyvet, de Orwell többi alkotása is nagy népszerűségnek örvend, mint az Állatfarm, a Háborús napló vagy A wigami fogadó.